Les Germanes del Cor de Maria es retiren de l’Hospital de Sant Pere, després de 68 anys de dedicació

Actualment, resideixen a l’Hospital quatre monges, tres de les quals ja estan jubilades. – La Congregació afirma que no disposa d’altres religioses que les puguin rellevar a causa de la falta de vocacions.La germana Superiora general de les religioses Missioneres Filles del Cor de Maria ha comunicat a l’actual President del Patronat de la Fundació Hospital de Sant Pere, Xavier Godàs, la intenció de la comunitat religiosa d’abandonar la tasca que, des del 1948, duen a terme a l’Hospital de Sant Pere.

En l’actualitat, viuen a les dependències de l’Hospital de Sant Pere quatre germanes d’edat avançada, tres de les quals ja estan jubilades. Fins ara, totes quatre han col·laborat, en la mesura del possible, en diverses tasques dutes a terme a la residència, però ara, la Congregació general d’aquesta comunitat de monges ha considerat oportú retirar-se d’aquest servei. Afirmen que no disposen de més personal de la congregació que pugui rellevar les germanes ja retirades. Per tot plegat, la marxa de la comunitat de religioses de l’Hospital de Sant Pere està prevista per a finals del mes d’agost.

El poble de Vilassar de Dalt vol retre homenatge a aquesta comunitat religiosa que s’ha dedicat, amb gran vocació de servei, a la cura i l’acompanyament dels ancians i de les persones dependents de la nostra vila durant prop de 70 anys. Per això, el dia 27 d’agost, dins dels actes de la Festa Major dels Sants Genís, es farà un acte de reconeixement i de comiat dedicat a les Missioneres Filles del Cor de Maria. L’acte consistirà en una missa d’homenatge, que es farà a les 12 del migdia a la capella de l’Hospital, posteriorment, hi haurà les intervencions de les autoritats, i la festa acabarà amb  un pica-pica. Tothom hi és convidat.

El comiat de la comunitat religiosa del Cor de Maria, malgrat que representa una pèrdua significativa per l’Hospital de Sant Pere, no interferirà en la marxa habitual d’aquesta institució que, des de fa anys, disposa d’un gran equip de professionals que tenen cura de les persones grans i/o dependents que hi resideixen.

Vilassar de Dalt, agost 2016

-->